dijous, de juny 07, 2007

Uili Foc 28 a Mexic

LaBandaSonora

Un altre cop a Mèxic.

Un parell de setmanes de feina a Guadalajara, i la del mig tot de coses..... El cap de setmana vaig anar a un poblet anomenat Mazamitla, hi vaig arribar en un "camion colectivo", tots apinyats i cada 30 kms gent pujant venent de tot: padelas, refrescos, papas con chile, .... Els venedors pugen -tots a l'hora, que es fotien una nosa!-, vènen pel passadis el que poden i l'autobus va fent, no para, i com que la carretera plana, plana, no es, doncs es clar, els gelats acaben plens de xile, les patates al cap del veí, les limes donant voltes pel terra i quan ja ho han emmerdat tot i acaben baixen -despres de cinc quilometres-, canvien de vorera a la carretera i esperen el del sentit contrari, i aixi na fen. Esta ben pensat, a mes li deixen una bossa de papes al conductor i no paguen res.... que pillus eh?.
En resum, fan com els rumanus del metro - si aquells que han canviat allo de "es triste pedir, pero mas triste es robar" per allo de "muchas grasias, estamos solos my hermano y yo..."- pero enlloc de demanar i tocar els collons i prou almenys aquests venen coses que amb la calor que fa a Mexic doncs sempre ajuda. Ara bé -que vol dir moro- si ho feu no pilleu les papes con chile, que després de menjar-les la llengua queda estil sabatilla d'espart, el paladar metxero bic i, després d'unes hores, el culet tipus "lanzallamas".... només és un consell eh?

A Mazamitla lloguen "Cabañas" i vaig trobar uns que anaven tot torrats i em van convidar. Vaig menjar "nopales" que son fulles de cactus amb un gust semblant al de l'esberginia... "Estan buenos?" em preguntaven i jo que dic que si i, tots a l'hora, : "Pues No Pales!! sigue! sigue!!", si, jo vaig pensar el mateix que vosaltres, "ai que em pixo de riure...." i despres es pensen que fan gracia. I segur que ells encara riuen ara eh?



El dilluns vaig anar cap a Riviera Maya, aprop de Cancun, a un resort d'aquells "Tot Inclòs".... I és veritat, tot inclòs, jalar a tothora i beure a tothora..... Cada nit a la discoteca una torrada diferent, he begut més en cinc dies que en tota la vida... pero és clar es que tu vas a la barra i dius: otro, i te'l posen, i quan vas ben torrat, que no t'aguantes, no saps ni dir el teu nom, ni el que vols, ni res t'omplen el got de nou del primer que pillen (o sigui, Tequila) i aixi fins que la gent agafa unes cogorses d'escandol, en serio, d'escandol. Jo vaig agafar un parell de cleques de campionat. Aixo si, en conec alguns (eh Juanillo, Marçal, Juanjo i companyia?) que els reventen el negoci en dos dies : "Tu mientras me veas en la barra vete llenando el vaso..."

I clar, quan comences a beure a les 11 del mati, a la barra de la piscina pinyes colades a dojo doncs passa el que passa. Participes a tot el que et proposen i acabes fent el show de la nit per a l´hotel... un dia de pirata, l'altre cantant el "besame mucho" amb l'orquestra, un altre ballant salsa, i aixi sense parar, ja es pensaven que era part de l'hotel (com que jo era dalt doncs no en tinc fotos pero si les aconsegueixo juro que les envio... ho juro)

I entre torrada i torrada -per cert l'esquena em va quedar ben i ben torrada tambe!!!- vaig anar a un lloc tropical i a les runes de Tulum. Unes runes sobre un acantilat al mar Carib... espectacular. I vaig nedar amb els dofins, es sensacional, sobretot quan t'empenyen dos dofins pel peu. I fan força eh?, jo no les tenia totes, anava pensant... com el dofi aquest se li escapi el peu tant ràpid com va m'enxufa el morro per allà on no toca.. us juro que anava volant amb el culet ben apretat... Si, son intel.ligents, val, però això no vol dir res eh?....











Doncs res, la setmana que ve als USA, a veure si passa res i us escric i com que em vaig deixar de dir res del dia que vam saltar en avio, si feu click aqui en veureu les fotos....

I tot aixo i mes fotos a la meva pàgina... www.joanrubio.com